Támogatott Mikrohitelek
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a régióban a legalacsonyabb kamattal kínálja forinthiteleit a vállalkozások számára!

Hírlevél

PUBLIC4MSME


 
A projekt neve: PUBLIC4MSME - SHARING ECONOMY MODEL AS A RESOURCE  FOR MSMEs DURING COVID-19 RECOVERY TIME

Vezető projektpartner: Mazovia Development Agency Plc.
A projektben öt ország különböző intézményei vesznek részt:

 

Mazovia Development Agency – POLAND

NGO Agency of European Innovations – UKRAINE,

Secondary Technical School of Electrical Engineering – SLOVAKIA,

Foundation for Enterprise Development in HB County – HUNGARY

Solidarity Fund PL in Moldova – MOLDOVA

A projekt fő célja feltételeket teremteni a mikrovállalkozások és a kis- és középvállalkozások megerősítéséhez a városi területeken a COVID-19 járvány által kiváltott recesszió alatt, valamint a gazdasági fellendülés szakaszában.
A gazdaságtörténet megerősíti, hogy minden válság jelentősen befolyásolja a kisvállalkozásokat, ami a csődök és általában a munkanélküliség növekedését okozza.
A negatív hatások enyhítésére irányuló nemzeti kormányzati erőfeszítések ellenére ez a támogatás nem elegendő a mély válság elkerülése érdekében.Számos regionális és helyi közintézménynek jobban részt kellene vennie a válságban lévő vállalatok támogatásában.
Következésképpen a projekt összegyűjti a V4 régió városi területeinek helyi tapasztalatait, hogy megosszák egymással a bevált gyakorlatokat, és hozzájáruljanak az MSME támogatási keretének biztosításához válság utáni kontextusban.
Mindezek a tevékenységek nemcsak a negatív gazdasági hatások első hatásaiban lesznek hasznosak, hanem a következő jóléti időszakban is, ahol a kifejlesztett eszközök és partnerségek helyben hasznosak lehetnek.
A válság jelentősen csökkenti a kkv-k lehetőségeit. A túlélőknek új erőforrások, új megközelítések, átfogó megoldások bevonására lesz szükség, hogy gazdasági stratégiáikat az új valósághoz igazítsák.
Döntő fontosságú, hogy a közintézmények kiaknázatlan potenciálját felhasználva támogassák a kis- és középvállalkozásokat a helyi és regionális szintű kapcsolatok és partnerségek újragondolásával és újragondolásával.
A projekt egyértelmű iránymutatásokat fog tartalmazni arról, hogy az állami intézmények miként tudnak innovatív erőforrásokat létrehozni és elosztani a kkv-k számára, a Sharing Economy modell alapján.

A projekt két termék elkészítését foglalja magában:
- Módszertani terv - a termék tartalmazni fogja az egyes projektpartnerek technikai ajánlásait és irányelveit a projekt egyes feladatainak végrehajtására vonatkozóan, figyelembe véve a partnerrégiók jelenlegi gazdasági helyzetét,

- Esettanulmány-mappa - ez egy olyan katalógus lesz, amely példákat mutat be az állami források megosztására a helyi kkv-kkal, amelyet a módszertani terv keretében rendezett módon határoznak meg
Időtartam: 2020.10. - 2021.03.

WEB: https://public4sme.eu/ 


© 2021 Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Elérhetőségünk

[ további elérhetőségek, megközelíthetőség ]

4029 Debrecen, Csapó u. 26.
Telefon/fax: (52) 500-330
E-mail: info@hbmvk.hu
facebook.com / hbmvk