Támogatott Mikrohitelek
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a régióban a legalacsonyabb kamattal kínálja forinthiteleit a vállalkozások számára!

Hírlevél

Történetünk, céljaink


A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványt 1993-ban a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a megye városainak és településeinek önkormányzatai, az OTP Bank, valamint vállalkozói érdekképviseletek, kamarák alapították.

Az alapítás fő célja a vállalkozások alapításának elősegítése, a vállalkozások piaci pozícióinak erősítése, a vállalkozások támogatott hitelezésének beindítása, ingyenes tanácsadás és információ nyújtása, a munkahelyteremtés és munkahely megtartás elősegítése volt.

Az Alapítvány 1993. október 1-től kapcsolódott be az Európai Unió PHARE segélyprogramjába, melynek keretében folyamatos anyagi és szakmai támogatást kapott programjai megvalósításához. Ebben az időszakban az Alapítvány létrehozta irodahálózatát a megye több településén.

A szervezet finanszírozási és ezzel szakmai helyzete a 2000-es évek elején változott meg jelentősen. Az addig normatív jellegű támogatásból élő Alapítvány 2002-től kezdődően egyáltalán nem kapott anyagi támogatást sem az Államtól, sem az alapítóktól, így minden bevételét önállóan kellett,kell megtermelnie.

Ez új szemléletet követelt meg a vezetéstől és a kollégáktól is: a vállalkoások által valóban igényelt programokat kellett indítani, mely programokban a vállalkozások fizettek az Alapítvány által nyújtottt szolgáltatásokért. A szemléletváltás sokáig váratott magára, mely 2007-2008-ban kis híján az Alapítvány fizetésképtelenségéhez vezetett.

A 2009-ben elindult teljes arculatváltás következtében az Alapítvány lényegesen fokozta a pályázati aktivitást, a szolgáltatások hatékonyságát, átfogó marketing tevékenységet indított el, valamint megszüntetésre kerültek azok az irodák, melyek iránt csekély érdeklődés mutatkozott.

2009 óta az Alapítvány számos jelentős, több száz millió forintos ágazati tanácsadási és képzési programot nyert meg, ezzel stabilizálva anyagi és szakmai helyzetét.

Az Alapítvány immár minden létező támogatott hitelprogramot nyújt a vállalkozások részére, így teljessé tudta tenni az alapításkor megfogalmazott célokat: átfogó vállalkozás-indítási és fejlesztési szolgáltatáscsomagot nyújt a megyei vállalkozások részére egyablakos rendszerben, vissza nem térítendő (VNT) közvetítésével:

  1. - támogatott mikrohitelek,
  2. - képzési, foglalkoztatási programok,
  3. - tanácsadás,
  4. - általános irodai és információs szolgáltatások formájában.

Az Alapítványnak jelenleg Debrecenben van irodája, amely iroda 2013 őszén felújításra került. Az új iroda által az ügyfelek megújult környezetben érkeznek, a kollégák pedig korszerűbb munkakörülmények között szolgálhatják ki őket. A területi képviselők a vállalkozásokat felkereseve közvetítik, nyújtják az Alapítvány szolgáltatásait.

Az Alapítvány a programjait olyan szemlélettel valósítja meg, hogy minden elért "hasznot", támogatást az Alapítvánnyal kapcsolatban álló vállalkozások részére ad át.

© 2021 Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Elérhetőségünk

[ további elérhetőségek, megközelíthetőség ]

4029 Debrecen, Csapó u. 26.
Telefon/fax: (52) 500-330
E-mail: info@hbmvk.hu
facebook.com / hbmvk