Támogatott Mikrohitelek
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a régióban a legalacsonyabb kamattal kínálja forinthiteleit a vállalkozások számára!

Hírlevél

GINOP-5.1.9-17

EU Zászló

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá
válásának ösztönzése - képzés és mentorálás


Pályázó neve:
Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány – konzorciumvezető

Konzorciumi tagok:
Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft.

Projekt címe: Fiatalok Vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-alföldi régióban

Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.9-17-2017-00004
Támogatás összege (Ft): 1 402 906 081
Összköltség (Ft):
1 402 906 081
A projekt megvalósításának kezdete:
2018.03.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje:
2022.03.31.
A megvalósítás fő helyszíne: 4029 Debrecen, Csapó u. 26.


A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány „Az álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás projekt Észak-alföldi régióban történő megvalósítását konzorciumban végzi a DEBRECENI CAMPUS Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Közhasznú Kft-vel és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft-vel.

A projekt céljai:

- életképes üzleti ötlettel rendelkező fiatalok – álláskeresők komplex szolgáltatással történő támogatása üzleti tervük megvalósítása érdekében (tanácsadás, készségfejlesztés, képzés, mentorálás),
- élet-és piacképes, hosszútávon is fenntartható vállalkozások létrehozásának elősegítése pénzügyi támogatással,
- a fenntartható növekedést szolgáló önfoglalkoztatás erősítése, a munkahelyteremtés elősegítése,
- együttműködés kialakítása a régióban működő és a régiós határokon kívüli vállalkozások között, továbbá a régiók között a vállalkozásfejlesztést végző szervezetek között a szinergiák optimális kihasználása végett.

A konzorciumi partnerek mindegyike szakértője a projekt valamely területének. Miután a partnerek között a munkamegosztása szakmai feladatokra bontott, mindegyik projektszereplő a teljes régióban (Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében) végzi a hozzá tartozó feladatokat.

Közvetlen célcsoport egyrészt a régióban élő 18-25 év közötti fiatalok, akik sem oktatásban sem képzésben nem vesznek részt és nem is dolgoznak, a 25 év felettiek, akik a programba történő bevonáskor a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál regisztrált álláskeresők, másrészt a 30 év feletti regisztrált álláskeresők.

A projektben 2105 fő képzése valósul meg, akik közül 1870-en alapítanak saját vállalkozást.

Kommunikációs, szemléletformáló programok keretében 108 alkalommal tartunk a régióban toborzó rendezvényeket, és a bevont célcsoporttagokat a képzéseken túl, további műhelyfoglalkozásokkal, tanácsadással, mentorálással kívánjuk segíteni. A projekthez szorosan kapcsolódik a GINOP-5.2.7-17 és a GINOP-5.1.10-17 pályázat, melyek keretében a megalakult vállalkozások akár 3.500.000 Ft 100%-ban vissza nem térítendő támogatást kapnak üzleti elképzelésük megvalósításához.

© 2021 Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Elérhetőségünk

[ további elérhetőségek, megközelíthetőség ]

4029 Debrecen, Csapó u. 26.
Telefon/fax: (52) 500-330
E-mail: info@hbmvk.hu
facebook.com / hbmvk